Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 17.02.2025-28.02.2025

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

17.02.2025 poniedziałek

Płatki czekoladowe na mleku, pieczywo razowe z masłem, krakowska sucha*, sałata, pomidor malinowy, szczypiorek, herbata z cytryną, kawa zbożowa na mleku.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, jabłka prażone,  mus jogurtowy, ryż parboiled, sok tłoczony

Pieczywo tradycyjne z masłem, paprykarz z tuńczykiem, ogórek kiszony, papryka, herbata malinowa, kakao, kiwi.

Alergeny

1,7,

1,7,9

1,4,7,9

18.02.2025 wtorek

Bułka kajzerka ziarnista z masłem, jajecznica ze szpinakiem, papryka czerwona, roszponka, herbata z miętą.

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką,  kotlecik z indyka, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok tłoczny.

Angielka z masłem, pasta z mięsa gotowanego, pomidorki koktajlowe, ogórek, mleko, herbata z pomarańczą, gruszka.

Alergeny

1,3,7

1,3,7,9

1,7,

19.02.2025 środa

Musli z żurawiną, pieczywo słonecznikowe z masłem, szynka*, sałata, papryka, kiełki rzodkiewki, herbata z pomarańczą, mleko.

Zupa brokułowa  z ziemniakami, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym, makaron razowy, warzywa duszone na parze, sok tłoczony.

Pieczywo tradycyjne z masłem, sałatka grecka z serem mozzarella, herbata z miętą

Alergeny

1,7

1,7,9

1,7

20.02.2025 czwartek

Bułka grahamka z masłem, dżem brzoskwiniowy, ser żółty wędzony, rukola, pomidorki cherry, ogórek, herbata z cytryną,

Zupa ryżowa z warzywami, gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza gryczana biała, buraczki zasmażane, sok tłoczony.

Koktajl mleczny z mango, wafle ryżowe.

Alergeny

1,7

1,7,9

1,7

21.02.2025 piątek

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, papryka zielona, pomidor malinowy, herbata, kakao.

Zupa neapolitańska z makaronem, sznycelki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok tłoczony.

Galaretka z owocami, ciasteczka z żurawiną, jabłko.

Alergeny

1,7

1,3,4,7,9

1,

24.02.2025 poniedziałek

Kasza jaglana na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, polędwica drobiowa*, ser biały plastrowany, sałata, papryka żółta, pomidorki malinowe, herbata.

Barszcz czerwony z ziemniakami, kluseczki leniwe z masełkiem i cynamonem, sok tłoczony.

Pieczywo tradycyjne z masłem, pasta z tuńczyka i twarogu, ogórek, szczypiorek, papryka czerwona, jabłko, herbata z cytryną.

Alergeny

1,7,

1,3,7,9

1,4,7,9

25.02.2025 wtorek

Bułka poznańska z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, papryka czerwona, herbata z nutką melisy, mleko.

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, kurczak w sosie pomidorowym, ryż, warzywa duszone na parze, sok tłoczony.

Kisiel pomarańczowy, chrupki kukurydziane, woda

Alergeny

1,3,7

1,7,9

1,7,

26.02.2025 środa

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo kapuściane z  masłem, pasta z szynki*, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, herbata.

Zupa pomidorowa z makaronem, polędwiczka wieprzowa w panierce, ziemniaki, mizeria, sok tłoczony.

Chleb wieloziarnisty z masłem, humus z zielonego groszku, papryka żółta, pomidor, herbata owocowa, mleko, pomarańcza.

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7,9

27.02.2025 czwartek

Bułka orkiszowa z masłem, ser mozzarella, kiełbasa żywiecka*, sałata, pomidor, herbata z cytryną, kakao.

Zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi z serem polane musem jogurtowym, sok tłoczony.

Sałatka owocowa, ciasteczka owsiane, herbata leśna, mleko.

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7,9

28.02.2025 piątek

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, pasta z ciecierzycy, sałata, ogórek, papryka, herbata.

Zupa krem z dyni z prażonym słonecznikiem, kotleciki rybne, makaron razowy, surówka z kapusty czerwonej,  sok tłoczony.

Bułka kajzerka z masłem, nutella z avocado, daktyli, banana, miodu i kakaa, mleko, herbata, mango.

alergeny

1,7

1,3,4,7,9

1,7

W salach dostępna jest woda mineralna. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin;

14 – Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz  ziołowy, cukier wanilinowy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.